Tag: билатерална

ministerstvo

Остварена Билатерална средба помеѓу министерот Јолески и Тодешини францускиот државен секретар

Остварена Билатерална средба помеѓу министерот Јолески и Тодешини францускиот државен секретар. Остварена билатерална средба помеѓу македонскиот министер за одбрана Зоран Јолески и Државниот секретар  за поранешни борци и историски настани од Министерството за одбрана на Франција, Жан – Марк Тодешини. Министерот Јолески ја отцени досегашната соработка како одлична.„ Разговаравме за зајакнување на соработката во областа на одбраната. Го информиравме гостинот за приоритетите на РМ  и  на Владата,  за интеграциите во НАТО и ЕУ и затоа што РМ придонесе во Нато мисиите особено во Авганистан....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top