Tag: бизнисот

Викендов во Охрид започна летната школа за унапредување на бизнисот

Викендов во Конгресниот Центар  во Охрид започна деветтата меѓународна летна школка, “Направи разлика, унапреди го бизнисот и помести ги границите со помош на дигиталните технологии“. Викендов во Конгресниот Центар во Охрид започна деветтата меѓународна летна школка, “Направи разлика, унапреди го бизнисот и помести ги границите со помош на дигиталните технологии“. На свеченото отворање пригодно обраќање имаше заменик градоначалникот на Охрид, Ристо Николески: „Ми причинува чест и задоволство што по деветти пат го избравте Охрид, градот со испреплетена култура и јадрото на словенската писменост,...

Continue reading

staro zelezo

Забранет бизнисот со метален отпад

Отпадите за старо железо 6 месеци под клуч Покрај сувото гори и суровото. Поради зачестените кражби на метални предмети кои се во општа употреба како капаци од шахти, контењери, делови од метални електрични столбови, Министерството за животна средина стави крај на бизнисот со старо железо. За сметка на прекршителите на законот настрадаа и оние кои од овој бизнис чесно заработуваа за леб. Ова е обид на уништување на големите фирми за секундарни суровини и поддршка на крадците, смета Љупче Славески, на кој собирањето и продавањето на старо железо му е животна егзистенција. Но импликациите не завршуват...

Continue reading

хотел Дрим

Бериќетен период за струшките хотелиери

Почнувајќи од денес хотелските капацитети во оваа општина веќе  70 посто се исполнети, а за новогодишните и божиќните празници најавуват целосна реализација на плановите. Настапува плоден период за хотелиерите во Струга. Ручек под отворено небо на 1 јануари, пред хотелската плажа, е дел од понудата за новогодишните празници на хотелот „Дрим. Менаџерот по продажба Билјана Тодороска рече, дека денес, не постои недопрена точка во економијата од глобалната економска криза, вклучувајќи го тука и хотелиерството и угостителството. Таа додава дека и покрај тоа луѓето чуствуваат потреба за одбележување...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top