Tag: бидејки

emigranti

Потона брод на бреговите од Јужна Италија, билансот повеќе од 80 жртви

Десетици луѓе загинале откако бродот со кој се превезувале имигранти, потонал во јужна Италија. Десетици луѓе загинале откако бродот со кој се превезувале имигранти, потонал во јужна Италија. До несреќата дошло во близина на островот Лампедуса, а според локалните власти, досега настрадале над 80 луѓе. Сеуште е во тек спасувачката акција и се страхува дека бројот на настрадани може да биде и поголем, бидејки на бродот имало околу 500 луѓе, најголемиот дел од нив од Сомалија. Островот Лампедуса се наоѓа меѓу Сицилија и Тунис и е една од главните порти за имигрантите од северна Африка на патот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad