Tag: бидеш

sto dena sela

Отчет на Села за првите 100 дена

Градоначалникот Зијадин Села, денес даде отчет за сработеното во првите 100 дена од мандатот. Хаосот, окупираноста на јавниот простор, злоупотребувањето на власта, ќе останат само пример за лошото владеење со Струга во минатото, истакна Села. Промена на режимот на сообраќај, отстранување на паркинзите кои беа на самите сообраќајници, ослободување на шеталиштето од металните конструкции, осветлување на дрвениот мост на реката Црн Дрим со многубоен систем, редовно миење на градските улици, уредување и ставање на функција на фонтаната на градскиот плоштад, се само дел од реализираните активности...

Continue reading

Зошто мажите се женат со кучки?

Некои жени се навистина добри, а на крајот завршуваат како најочајни самци бидејќи немаат среќа со мажите. Зошто е тоа така објаснила авторката на книгата “Зошто мажите се женат со кучки?” Во секоја врска чувствувате дека среќата полека ве напушта? Имате работа со мажи кои не сакаат да се врзат? Сопругот ве третира како цимерка? Шерил Аргов, авторка на книгата “Зошто мажите се женат со кучки?” тврди дека проблемот е кај оние жени кои се предобри, па можеби време е да почнат да се однесуваат како кучки. Стотината мажи кои ги анкетирала се согласиле со едно нешто –...

Continue reading

tom ford

Том Форд има пет совети за мажите

Еден од најголемите модни гуруа на денешницата, во интервју за Another Man ги открива петте лесни лекции што треба да ги знае секој џентлмен. Еден од најголемите модни гуруа на денешницата, во интервју за Another Man ги открива петте лесни лекции што треба да ги знае секој џентлмен.– Секогаш треба да се претставиш во најдобра верзија кога се појавуваш во светот, бидејќи со тоа покажуваш почит кон другите луѓе околу тебе. – Денешниот џентлмен мора да работи. Луѓето кои не работат се досадни и обично се досадуваат. Мора да бидеш пасиониран, да бидеш вклучен и да придонесуваш во светот. –...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad