Tag: бива

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Хидробиолошки завод и Музејот на езерото Бива

Потпишан меморандум за соработка во научната област помеѓу  Хидробиолошки завод Охрид и Музејот на езерото Бива од Јапонија. Со потпишувањето на овој документ локалните власти и научните експертски тимови ќе можат да разменуваат искуства за заштита на овие езерски еко системи. ЈНУ Хидробиолошки завод и Музејот на езерото Бива од Јапонија денес потпишаа договор за соработка во научната област. Охридското Езеро и езерото Бива од Јапонија се едни од најстарите езера во светот и имаат голем број заеднички карактеристики. Со потпишувањето на овој меморандум локалните власти и научните експертски...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top