Tag: биатлонец

Ole Bjorndalen

Најуспешниот зимски олимпиец на сите времиња

Норвешкиот биатлонец Оле Ајнар Бјорндален стана најуспешниот спортист на Зимските олимписки игри на сите времиња откако го освои 13-тиот медал. Норвешкиот биатлонец Оле Ајнар Бјорндален стана најуспешниот спортист на Зимските олимписки игри на сите времиња откако го освои 13-тиот медал. Тој како член на норвешката мешана штафета го освои златниот медал во Сочи, осми во својата кариера. Четириесетгодишниот Бјорндален со тоа го собори сопствениот рекорд кој го делеше со сонародникот Бјорн Дели. Бјорндален, кој исто така во својата кариера има освоено 19 титули на светските шампионати, a походот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top