Tag: бејрут

pazar

Струга-Бејрут

Стружани се срамат од градското пазариште. Велат дека моменталниот изглед и хаосот кој што владее тука дава впечаток дека се наоѓате во некое предградие на Бејрут. Грда слика на струшкиот пазар. Насекаде расфрлан отпад, хаос од возила, се продава и се нуди се и сешто, се гради плански и неплански, насекаде се шири непријатна реа од скапаниот пазарски отпад, и на се тоа нема кој да воведе ред. Купувачите, па и пазарџиите, веќе подолго време се соочуваат со овој проблем и нередот кој што владее тука, упатија критика до надлежните. И невладиниот сектор од Струга има забелешки за струшкото пазариште....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top