Tag: бејли

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ

Градоначалникот Јован Стојаноски, денес, оствари средба со Амбасадорот на САД во Република Македонија, Н.Е. Џес Бејли. Градоначалникот Јован Стојаноски, денес, оствари средба со Амбасадорот на САД во Република Македонија, Н.Е. Џес Бејли. На средбата беше потенцирана добрата соработка што амбасадата ја има со Република Македонија, а како потврда беше издвоен конзерваторискиот проект на црквата Свети Богородица – Перивлепта, кој целосно беше финансиран од американската амбасада.Од страна на градоначалникот беше посочено дека, Локалната самоуправа се залага за одржлив развој во туризмот во кој...

Continue reading

Амбасадорот на САД во Македонија, Џес Бејли во посета на СВР Охрид

Амбасадорот се запозна со работата на  велосипедската полициска патрола која пред 10тина години беше формирана на иницијатива на амбасадата на САД. Сигурен сум дека и други полициски станици во другите градови во Македонија можат да учат од овој пример во Охрид за полезноста на оваа иницијатива порача амбасадорот Бејли. Амбасадорот на САД во Македонија, Џес Бејли денеска беше дел од охридската велосипедска полициска патрола. Тој на велосипед им се придружи на полицајците во симболично патролирање низ градските улици. Изрази задоволство што патролата, која пред 10 години беше формирана на иницијатива...

Continue reading

Амбасадорот Џес Бејли во работна посета на Општинскиот комитет на Вмро Дпмне и Општинската изборна комисија во Охрид

Амбасадорот Џес  Бејли во работна посета на Општинскиот комитет на Вмро Дпмне и Општинската изборна комисија во Охрид. Амбасадорот Бејли во Охрид се сретна  со првите луѓе на ОК на Вмро Дпмне и со Општинската изборна комисија. Посетата на ОК на Вмро Дпмне  беше на иницијатива на американскиот амбасадор во Македонија Џес Бејли , а при тоа оствари средба  со претседателот  на ОК Љубен Арнаудов и  пратеникот Сашо Василески.  По едночасовната  средба амбасадорот Бејли не даде изјава за медиумите, а  со изјава се огласи поранешниот пратеник Сашо Васиелвски  , кој при тоа истакна дека средбата резултира...

Continue reading

Бејли: Македонија е добро позиционирана да може да учествува во активен туризам

Македонија е добро позиционирана да може да учествува во активен туризам, но потребно е многу да се работи на развивање на мрежите, за да придонеаст за квалитетна услуга, истакна американскиот амбасадорот Џес Бејли, на Балканскиот самит кој се одржува во Охрид. Со учество на повеќе од 300 делегати, експерти од областа на туризмот и новинари од 25 влијателни светски медиуми, интернет блогери и други професионалци, заедно со 65 светски туроператори од А листата и 17 домашни агенции, денес се одржа работниот дел на „Adventure NEXT Balkans“. Луѓето во активниот туризам бараат култура, природа, автентични...

Continue reading

bejli

Бејли: „Не се исполнети условите за кредибилни избори во април“

Партиските лидери Груевски, Заев, Ахмети и Тачи, како и премиерот Емил Димитриев ги добија вечерва оценките на ЕУ и САД во однос на досегашното спроведување на договорот и Пржино и датумот за изборите. Нивната проценка за однесуваше на она што е реализирано до денеска. Партиските лидери Груевски, Заев, Ахмети и Тачи, како и премиерот Емил Димитриев ги добија вечерва оценките на ЕУ и САД во однос на досегашното спроведување на договорот и Пржино и датумот за изборите. Нивната проценка за однесуваше на она што е реализирано до денеска. „Во оваа фаза не се исполнети потребните услови за организирање...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top