Tag: бечвароски

doktori

Размена на лекарски искуства меѓу Австралија и Македонија

Неонаталниот скрининг на слухот во Австралија е задолжителен, додека пак кај нас малку се зборува за тоа. Лекари од австралиско-македонско друштво, како и преставници од македонската лекарска фела денес имаа средба во Охрид. Лекари од австралиско-македонско друштво престојуваат во земјава. Денес беа во Охрид. Целта како што изјави д-р Зоран Бечвароски е да се запознаат со колегите од Македонија, како и да разменат идеи, искуства и практики. Акцент на средбата беше ставен на неонаталниот скрининг или раното откривање на  оштетувањата на слух кај новороденчињата и каква е неговата примена во Австралија...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top