Tag: бетонските

Плаошник

ОО СДСМ: Бараме одговорност за бетонските градби на Плаошник

ОО СДСМ: Бараме одговорност за бетонските градби на Плаошник. Извештаите на Унеско ги  потврдиле стравувањата на СДСМ за несоодветните градби на Плаошник.  Алармот кој го упатуваше ОО на СДСМ  дека бројот на градбите и нивната големина  го загрозуваат културното, природното и историското наследство на Плаошник, не допре до надлежните институции на локално и државно ниво. Поразително е што странци требаше да укажат  на сериозноста на проблемот со бетонските градби се атак на културното и историското наследство,  рече на денешната прес конференција претседателот на општинската СДСМ, Томислав Тунтев....

Continue reading

topki

Екипи од локалната ги отстранија бетонските топки

По паркинг рамките,  дојде ред и на бетонските топки. Екипи ангажирани од Локалната самоуправа денеска започнаа да ги отстрануваат бетонските топки кои го попречуваа нормалното движење на кејот Маршал Тито.   По паркинг рамките,  дојде ред и на бетонските топки. Екипи ангажирани од Локалната самоуправа денеска започнаа да ги отстрануваат бетонските топки кои го попречуваа нормалното движење на кејот Маршал Тито. „Како што ви е познато по иницијатива на МВР започнавме со отстранување на сите бетонски препреки во центарот на градот. Вчера се отстранија сите  метални рампи и денеска продолжуваме...

Continue reading

Stefanoska

Бетонските топки во центарот на Охрид несреќни за Стефановска

Елисавета Стефановска сопнувајќи се на една ваква препрека се здоби со скршеница и потрес на мозокот. Таа за ТВМ ја раскажа својата тажна приказна, и најави дека ќе покрене тужба до локалната самоуправа.      Сообраќајното решение со фамозните бетонски топки по кеј маршал Тито се покажа повеќе препрека отколку помош. Една ваква топка, причина 80 годишната Елисавета Стефановска,  да се сопне и да се здобие со скршеница, потрес на мозокот, удар на окото, грабнатини … Настанот се случил пред три дена на улицата која води до езерото, пред депандансот, каде поминува секојдневно.     Стефановска раскажува...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top