Tag: бетонската

Komunalec

ЈП „Охридски Комуналец“, ја дотерува „Tуристичка“

Бетонската жардињера која се наоѓа помеѓу коловозните ленти на „Булевар Туристичка“ хортикултурно се дотерува. Бетонската жардињера која се наоѓа помеѓу коловозните ленти на „Булевар Туристичка“ хортикултурно се дотерува. Сите оштетени садници на потегот од крстосницата кај гимназијата до крстсницата кај градскиот пазар се отстрануваат, земјената подлога се обработува и се засадуваат нови садници. Планирано е на овој потег да се засадат околу 60 нови садници од зимзелени и украсни видови кои на сообрќајницата ќе и дадат подобар естетски изглед, а во исто време нема да претставуваат  пречка во...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top