Tag: бетовен“

„Охрид во чест на великанот Бетовен“ од 17ти до 24 декември

Охрид во чест на Бетовен е проект на ЛК Лихнидос кој од 17ти до 24 декември ќе му даде европски шмек на градот. Охриѓани ќе ја слушаат Ода на радоста во македонскиот 7/8ски такт, симфонии ќе се пуштаат преку озвучување на кеј Македонија и на кружните текови. Со музицирање, Графити, видеа и низа други активности Охрид ќе испрати порака за љубов и ќе покаже како се негуваат европските вредности чествувајчи 250 години од раѓањето на еденод најголемите композитори во историјата,  вели за ТВМ,   инцијаторот Проф Зоран Тунтев.  „Ода на радоста“ на генијалниот Бетовен во уникатниот македонски 7/8 такт....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top