Tag: бесфорт

pretstava

Премиера на „Живот под кирија“ на Охридско лето

Премиера на „Живот под кирија“ на Охридско лето. „ Живот под кирија“  е претставата  која утревечер ќе се прикажува на фестивалскиот репертоар на Охридско лето. Театарската претстава е надреална сатира, премира, фокусирана на животот на младиот режисер Дин и неговите почетоци за создавање на еден нов свет во театарот. Неговото искуство ќе покаже дека тука не оди се така лесно. Дин се соочува со непослушност на акатерите  и  управата кои театарот го гледаат како начин за постигнување на други цели. Улогата на Дин ја толкува актерот, Бесфорт Идризи.  Автор на сценариото на претставата „Живот под...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad