Tag: бесплатното

fzom

Невработените кои не се пререгистрирале избришани од ФЗОМ

Заврши пререгистрацијата на невработените кои се носители на право на бесплатна здравствена заштита. Од вкупно 5370  невработени корисници на бесплатна здравствена заштита, до 31март годинава до кога беше и последниот рок за пререгистрација, оваа обврска ја завршиле 3300 корисници. Како што изјави раководителот на Подрачната единица на ФЗОМ од Охрид, Славе Крстаноски пререгистрација извршиле 61 % од корисниците, што е добар процент во споредба со оној од републичко ниво кој изнесува 56%. Крстаноски нагласи дека 2070 невработени корисници останале без бесплатното здравствено осигурување и истите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top