Tag: беспилотните

Германски пошти почнуваат за достава користење на беспилотни летала

Беспилотните летала одличен избор за доставување на роба Германската пошта ќе користи беспилотни летала – таканаречени дронови – за достава на лекови на островите во Северното море, објавил Deutsche Post DHL. Компанијата исто така соопштила дека првите достави ќе започнат од следната недела од пристанишниот град Нордајх до островот Јуист, како дел од пилот проектот кој треба да покаже како ќе се покаже оваа идеја. Пилот проектот ќе трае неколку месеци. Ако временските прилики тоа го допуштат, предвидено е поштенските дронови да летаат секој ден на рута долга 7,5 наутички миљи, што ќе биде прво...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top