Tag: беснило

vakcina besnilo

Охридските сопственици бесплатно ги вакцинираа домашни миленици од беснило

Во Охрид за само неколку часа бесплатна вакцина против беснило добија 30-тина домашни миленици. Акцијата се спроведуваше во рамките на кампањата „Здрави животни, здрави луѓе“  под покровитество на  ЕУ и Агенцијата за храна и ветеринарство, а во соработка со локалните ветеринарни амбуланти и општините. Во Охрид за само неколку часа бесплатна вакцина против беснило добија 30-тина домашни миленици. Акцијата се спроведуваше во рамките на кампањата „Здрави животни, здрави луѓе“  под покровитество на  ЕУ и Агенцијата за храна и ветеринарство, а во соработка со локалните ветеринарни амбуланти и општините....

Continue reading

Verorab

„Верораб“ вкацина има

Општа болница Охрид ја смирува јавноста. По неодамна објавените информации дека нема „Верораб“, вакцина против беснило од таму излегуваат со потврда дека истата ја има и покрај тоа што чини доста скапо. Општа болница Охрид ја смирува јавноста. По неодамна објавените информации дека нема „Верораб“, вакцина против беснило од таму излегуваат со потврда дека истата ја има и покрај тоа што чини доста скапо. Општата болница располага со соодветна вакцина за заштита на населението доколку дојде во контакт со животно кое би можело да биде носител на беснило. Со цел да нема недоречености во врска со...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top