Tag: беснееше

Пожарот кој викендов беснееше во близина на селото Вапила е локализиран

Во гаснењето освен противпожарната служба и авиони, вклучени биле и работници на Македонски шуми. Предизвикана е голема штета на борова и дабова шума, на површина од околу педестина хектари. Пожарот кој викендов ја зафати шумата во атарите на селата Вапила и Сирула, Охридско е локализиран, велат од Територијалната противпожарна единица од Охрид. Голема површина од дабовата и боровата шума во овој реон е опожарена, односно станува збор за 20 хектари шума од атарот на село Вапила и околу триесеттина хектари од атарот на село Опеница. Утрово охридските пожарникари направиле повторно увид на опожарената...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad