Tag: бернар

ффф

Францускиот филмски фестивал ќе почне во Скопје, а ќе заврши во Охрид

Францускиот филмски фестивал ќе почне во Скопје, а ќе заврши во Охрид.   6-то издание на Францускиот филмски фестивал ќе почне во Скопје со филмот „Ками повторува“ на Наоми Лавовски, а ќе заврши во Охрид со „Последната изборна програма“ на Бернар Стора. Фестивалот стартува вечерва во Скопје и по два дена ќе продолжи во Охрид, со проекции и врачувањето на наградата за животно остварување, кажува Зоран Велјаноски Летра, извршен директор на Францускит филмски фестивал. Велјаноски ги појасни причините зошто фестивалот кој почнуваше во Охрид овој пат има  нова концепција.   „ Техниката е причина...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top