Tag: берзите

Група на банки во Швајцарија под истрага за местење на цените на берзите

Регулаторите располагаат со докази за пазарни измами Швајцарските регулатори за заштита на пазарното натпреварување објавија дека покренале истрага против група на банки со сомнение дека договарале цени на племенитите метали. Комисијата за пазарно натпреварување (COMCO) покрена истрага против две швајцарски банки UBS, и Julius Baer, но и против странските финансиски институции Deutsche Bank, HSBC, Barclays, Morgan&Stanley и Mitsui, се наведува во соопштението. Регулаторите напоменуваат дека располагаат со докази дека банките можеби склучувале незаконски договори за поткопување на пазарното...

Continue reading

konferencija Evroaziski berzi

Млади берзи кои може да привлечат инвестиции

Македонската берза домаќин на Извршниот и Работниот комитет на Федерацијата на Евроазиски берзи (ФЕАС). Македонската берза домаќин на Извршниот и Работниот комитет на Федерацијата на Евроазиски берзи (ФЕАС). Иако берзите од регионов се млади, а  некои од нив постојат само 10-15 години, сепак со добра бизнис клима и законска регулатива која ќе се почитува, можат да привлечат инвестиции, велат беразнските експерти, кои учествуваа на Извршниот и Работниот комитет на Федерацијата на Евроазиски берзи (ФЕАС). Директорот на Македоснката Берза, Иван Штериев, посочи дека ваквата соработка е можност...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad