Tag: берг

pejsaz Ohrid

Охрид главна тема на разговор секоја прва недела во месецот во градот-музеј Дузбург во Холандија

Убавините на нашиот град, автентично пренесени на сликарското платно ги претставува уметникот Славица Секулоски Ван ден Берг. Во нејзината галерија „Секулоски“ во Холандија, може да се видат препознатливи мотиви не само од Охрид, туку и од целата држава. Обично туризмот, Холандија и прекрасните пејсажи од Охрид се поврзуваат со холандските туристи кои го посетуваат нашиот бисер. Врската и сега постои, но од другата страна. Славица Секулоски Ван ден Берг е уметникот кој последниве 35 години од својот живот ги поминува во земјата на лалињата, но уште повеќе земјата на Ван Гог, на Рембрант. Водата,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad