Tag: бени

Mладиот кик боксер Бени Османоски се закити со две нови светски титули

Во рингот агресивен, а приватно повлечен и мирен. Таков е младиот кик боксер Бени Османоски, кој годнава се закити со две нови светски титули кои треба да ги брани. Тој верува во себе, и еден ден се надева на борба со американскиот шампион Маркус.   Спортот ме научи на дисциплина и почит кон луѓето. Почнав како на шега да се занимавам со кик бок но денес од тоа живеам, вели младиот октишанец Бени Османоски, кој за нецела година се стекна со две нови светски титули. Неговата 11 годишна кариера во овој спорт бележи 58 борби во кои има претрпено само 7 загуби, 51 победа од кои 35 со нокаут, во...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad