Tag: бенефиции

Одлучиле да стават крај на невработеноста

За вработување на човек во замена за купување машина, добиваат државни бенефиции Business Insider се потрудил да одвои неколку фасцинантни факти за Швајцарија, кои секого би можеле да го интересираат. -Ако сред ноќ падне многу снег, ќе ги затрпа улиците до толку, што не ќе може да се помине по нив. Но, можете слободно да се обложите дека ќе бидат исчистени до 8 часот наутро. -Во случај на нуклеарна војна, Швајцарците имаат капацитет на бункери во кои можат да се сместат 100% од жителите на таа земја. -Во Лозана, за да се оптимизира данокот на исфрлање на ѓубре, ги стандардизирале кантите за...

Continue reading

terezija

Денес е Светски ден на социјалната правда

Социјалната правда е состојба во која поголемиот дел од луѓето во едно општество или сите негови членови имаат исти основни права, можности обврски и социјални бенефиции. Социјалната правда е состојба во која поголемиот дел од луѓето во едно општество или сите негови членови имаат исти основни права, можности обврски и социјални бенефиции. Како клучна вредност на социјалната работа , таа изискува застапување на клиентот во борбата против дискриминацијата, репресијата и институционалните нееднаквости „Јазот помеѓу најсиромашните и најбогатите е огромен и се повеќе се зголемува. Ние мораме да...

Continue reading

zdruzenie na slepi lica

Сојузот на слепи работи на подобрување на опшетствениот статус на членовите

 Сојузот на слепи работи на подобрување на општествениот статус на членовите. Македонските здруженија на слепи лица утре го одбележуваат меѓународниот ден на белиот стап. Сојузот на слепи лица од земјава постојано работи на подобрување на животот на своите членови. Во годините наназад лицата без вид оствариле повеќе социјални права и бенефиции. Најнова придобивка е онаа од здравството. Придружникот на слепото лице кое се лекува во болница да има бесплатен престој. Охридското здружение кое брои околу 90 членови  остварило средба со новата Локална самоуправа. Славчо Џајкоски, претседателот на...

Continue reading

Phil Bronstein

Командантот кој го уби Осама, сега e технолошки вишок

Човекот од Американската морнарица кој беше одговорен за убиството на поранешниот лидер на Ал Каеда, Осама бин Ладен, вели дека е запоставен од страна на американската влада. Човекот од Американската морнарица кој беше одговорен за убиството на поранешниот лидер на Ал Каеда, Осама бин Ладен, вели дека е запоставен од страна на американската влада. Екс командосот сега вели дека крпи крај со крај и дава надчовечки напори за да го прехрани своето семејство, како и да им плати здраствена заштита.И покрај убиството на најбараниот човек во Америка, американскиот војник кој бил наведен под името „Shooter“...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top