Tag: бенефициите

Пилотите на Lufthansa стапуваат во штрајк

Штрајкот ќе се одрази на сите кратки и средно-долги дестинации Пилотите на германската национална воздухопловна компанија Lufthansa во среда ќе штрајкуваат, а тоа ќе се одрази на кратките и средно-долгите дестинации, изјавиле од компанијата. Штрајкот го организира синдикатот на пилоти “Vereinigung Cockpit” поради нерешени прашања околу бенефициите при одење во пензија, пишува BBC. Освен проблемите со бенефициите за одење во пензија, работниците се противат и на планот на проширување на бизнисот и интересот на Lufthansa спрема нискобуџетните летови. Штрајкот би требало да трае 24 часа а ќе се...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top