Tag: бенелукс

Гостите од Бенелукс за престојната туристичка сезона дури за 20% ќе бидат побројни

Шест чартер летови неделно ќе слетуваат на охридскиот аеродром за време на главната туристичка сезона од Амстердам и Ајндховен. Оваа најава доаѓа најголемиот холандски туроператор „ТУИ“. Гостите од Бенелукс за престојната туристичка сезона дури за 20% ќе бидат побројни во споредба со минатите години. Ова го најави најголемиот холански туроператор „ТУИ“ . Жан Крајнен менаџер на ТУИ задолжен за Македонија потенцира дека значително бил зголемен бројот на резервации во сместувачките капацитети на охридското крајбрежје. „Оваа година имаме зголемување на бројот на гости кои ќе одмараат во Охрид за...

Continue reading

animalia

Туристи од Бенелукс вдомуваат три кученца од прифатилиштето на „Анималиа“

Кога оди тешко вдомувањето на кучиња во Охрид, зошто да не се проба во странство? Токму така размислуваат и волонтерите во здружението за заштита на животни Анималиа. Три повозрасни кученца за кои се грижат волонтерите на „Анималиа“ си најдоа свој дом во земјите од Бенелукс. Кучињата, според Климент Арнаудов, претседател на Здружението за заштита на животни „Анималиа“ потешко се вдомуваат од оние помалите. Повеќе од 30 кученца што помали, што повозрасни се секојдневна грижа за волонтерите од Анималиа, од вчера бројката им се зголеми за 17 мали кученца кои дојдоа на свет. Сепак според нив, вдомувањето...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad