Tag: белоруси

kladivo

Одземени медалите на белорусите

На белоруските фрлачи на кладиво им се одземени двата медали од ОИ од Пекинг поради позитивните допинг тестови, соопштено е од страна на МОК. На белоруските фрлачи на кладиво им се одземени двата медали од ОИ од Пекинг поради позитивните допинг тестови, соопштено е од страна на МОК. Вадзим Девајтовски го освои среброто, но во крвта имал преголема доза на тестостерон. Бидејќи ова му е трет прекршок, 31-годишниот белорусин засекогаш е суспендиран од ОИ, а најверојатно и од сите натперавуравња организирани од страна на ИААФ. Од истат причина суспендиран е и брижонзениот Иван Вихан, а на светскиот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad