Ознака: бележењето

kruzni tekovi

Сообраќај: Бележењето на кружните трае подолго поради обемноста на зафатите

Post Views: 0 Бележењето на хоризонталната патна сигнализација на новиот кружен тек на пресекот помеѓу булеварот „Туристичка“ и „Македонски просветители“ причина за нервозни возачи, затворање на една од лентите за сообраќање и реакции од граѓаните. Големината пак на зафатите за обележување на хоризонталната патна сигнализација од страна на АД Илинден од Струга, кои според договорот за изградба на кружните текови ја носат и обврската за нивно соодветно обележување, според Љупчо Танески од Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици е причина зошто се случува понекогаш...

Continue reading

pesacki

Охриѓани се жалат на квалитетот на обележаната хоризонтална патна сигнализација

Post Views: 4 Охриѓани се жалат на квалитетот на обележаната хоризонтална патна сигнализација. Иако процесот на бележење на истата сеуште не е завршен, после само 10тина дена откако се започна со бележење, дел од пешачките премини и другата хоризонтална сигнализација на најфреквентната охридска улица, булеварот „Туристичка“ одвај да се препознаваат. Граѓаните со свој став. „Не е добро тоа. Јас не живеам тука. Ама не е добро, ова треба да се поправи.“ „Не изгледаат дека се нови обележани, многу чисти.“ „Не се обележани, но сепак спрема други места добри се.“ „Добро се обележани,...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top