Tag: Белградско

logo

„Ќеиф“ на Охридско лето

Со „Ќеиф“,Белградско драмско позориште гостува на Фестивалот Охрид. Со „Ќеиф“,Белградско драмско позориште гостува на Фестивалот Охридско лето. Утревечер во предворјето на Св. Софија настапува Белградско драмско позориште со една од најнаградуваните престави  „Ќеиф“ во режија на Егон Савин. Текстот е на босанскиот автор Мирза Фехимовиќ, кој победил на конкурс во Србија, но не и во БиХ. Станува збор за реалистичен текст за повратниците во Сараево по завршувањето на војната, за луѓето кои побегнале и за оние кои останале. Муневера и Хамо ликовите од преставата „Ќеиф“ ги толкуваат актерите Радмила...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top