Tag: бектеши

Бектеши: До 2020 година, во нашата земја ќе престојуваат над еден милион туристи

До 2020 година, во нашата земја ќе престојуваат над еден милион туристи со над три милиони ноќевања. Вакви се очекувањата на Министерот за економија Крешник Бектеши, кој денес оствари работна средба со претседателот на ХОТАМ, Крсте Блажевски. Министерот за економија Крешник Бектеши денеска во Струга имаше состанок со претставници на Асоцијацијата на хотели, ресторани, кафетерии и автокампови ХОТАМ, предводени од претседателот Крсте Блажевски. На средбата се разговараше околу подготовките за туристичката сезона и за интересот на граѓаните за користење на мерката на Владата за поддршка на домашниот...

Continue reading

Туристичките работници со предлози и барања до министерот за економија, Крешник Бектеши

Министерот вети дека нивните предлози и барања ќе бидат разгледани, а вети и разговори со Локалните самоуправи со цел создавање подобра клима за туризмот не само во регионот на Струга и Охрид туку и во целата држава. Нелојалната конкуренција, туристички агенции кои функционираат на црно, хаосот во такси превозот кој се случува особено во летниот период, се само дел од проблемите кои туристичките работници од земјава денес му ги предочија на министерот за економија на РМ Крешник Бектеши. Министерот, со ветување дека владата сериозно ќе ги разгледа предлозите на хотелиерите и ќе се завземе за...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad