Tag: безредието

Ohrid Lake sailing Cup одложен поради безредието на градското пристаниште

Ohrid Lake sailing Cup кој на голема врата го врати сјајот на едрењето на Охридско езеро, одложен. Организаторите велат дека  пристаништето е целосно блокирано од бродовите и едриличарите се оневозможени да го користат истото. Бараат надлежните да воведат ред на градското пристаниште и да се овозможи одржување на купот во едрење за кој има голем интерес од клубови од земјава и од странство. Белите едра кои изминатите години ги красеа водите на езерото годинава ќе изостанат. Причина е неможноста едрилиците да го користат градското пристаниште. Организаторите на Ohrid Lake sailing Cup  денеска...

Continue reading

sostanok znm

ЗНМ: „Не ни треба Закон за медиуми“

75 илјади евра и 18 илјади евра казна за новинари поради изеречена клевата. Новинари избркани од настан, поконкретно од доделувањето на наградата 11 октовмри. Селективно проверување на имотната состојба на новинарите или накратко кажано безредието во новинарставото се дел од причините поради кои ЗНМ води прегоговори со владата 75 илјади евра и 18 илјади евра казна за новинари поради изеречена клевата. Новинари избркани од настан, поконкретно од доделувањето на наградата 11 октовмри. Селективно проверување на имотната состојба на новинарите или накратко кажано безредието во новинарставото се...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top