Tag: безплодни

atmosfera

Останавме без атмосфера!

Земете длабоко воздух…. имате среќа ако се уште можете нормално да дишите. Без потребното „ќебе“ од атмосфесрски гасови да ја завитка Земјата, нема да бидеме ништо друго освен еден мал сјај во очите на еволуцијата. Но тоа прекрасно „ќебе“ од гасови полека ни бега, молекула по молекула, и ние не можеме да направиме многу за да го вратиме. Како што е објаснето на интернет страницата „MinuteEarth“ процесот е многу спор и шансите се дека ние кои денес егзистираме на планетата одамна ќе не нема пред да се заврши тој процес. Но еден ден нашиот сино-зелен магичен свет најверојатно ќе се претвори...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad