Tag: безмалку

azilant

Германија, дестинација број еден за македонските азиланти

Минатата година безмалку 10 илјади барања за азил од македонски државјани биле поднесени до германските служби. Минатата година безмалку 10 илјади барања за азил од македонски државјани биле поднесени до германските служби. Податоците на Сојузната служба за миграција и бегалци покажуваат дека ако пред две години бројот на македонски азиланти изнесувал 1700 денеска е 5 пати повисок. Вицепретседателот на службата Михаел Гризбек за Дојче Веле, истакнува дека околу 130 илјади барања за азил минатата година пристигнале во Германија. Според него Србија е лидер во регионот по бројот на азиланти, додека...

Continue reading

dabile

Струмичкото село Дабиле под вода

Жителите на струмичкото село Дабиле се во шок, откако изгубија безмалку сè што имаа стекнато во животот во големото невреме и поплавите кое го зафати струмичкиот регион. Жителите на струмичкото село Дабиле се во шок, откако изгубија безмалку сè што имаа стекнато во животот во големото невреме и поплавите кое го зафати струмичкиот регион. Во Дабиле и околните села ситуацијата е траорна и повеќе од алармантна. Градоначалникот на Струмица, Зоран Заев за Плусинфо изјави дека населението се евакуира и времено ќе биде сместено во хотелите во струмичкиот регион. – Немам зборови, цело Дабиле...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top