Tag: безистен

Никој не се грижи за струшкиот безистен кој пропаѓа

Струшкиот безистен во чии што рамки своевремено работеа 175 дуќани, денес работат третина од нив. Неговата состојба е очајна за дуќанџиите, хорор за минувачите и грда слика во центарот на туристичка Струга. Струшкиот безистен оставен на забот на времето. Овој објект кој пред околу 30 години со неговото пуштање во употреба беше еден од најрепрезентативните трговски објекти, денес е во катастрофална состојба. Стара и искршена дограма, лоша инсталација, уништена фасада,расфрлан отпад, е само дел од лошиот амбиентот на овој објект сместен во срцето на градот. Најмногу од ваквата состојба се погодени...

Continue reading

Струшкиот безистен во лоша состојба

Струшкиот безистен грда слика за градот. Грижата на надлежните за овој објект очигледно затајува, сметаат стружани. Тие бараат поодговорен однос на надлежните, дури и градоначалникот на Струга да преземе мерки, бидејќи според нив ова место ја губи својата намена на трговско продажен центар. Се распаѓа струшкиот безистен. Овој комерцијален објект навистина се наоѓа во катастрофална состојба, буквално, пропаѓа. Граѓаните пред камерата на ТВМ кажаа дека сликата во моментов најдобро зборува во каква состојба е овој објект кој се наоѓа на сред струшката чаршија, пред кој се фотографираат бројните...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top