Tag: безболна

Д-р Лазороска: Денес стоматологијата е безболна

Одењето на забар за многумина претставува стрес, па затоа ја оставаат устата без потребната стоматолошка нега. Сепак за правилната орална хигиена и посетата на забар децата се учат од мали нозе, за да ја задржат навиката, здравјето, но и да научат дека забите и насмевката се најубавиот декор кај човекот. Денес 20 ти март се одбележува Светскиот ден на оралното здравје. Мал е бројот на охриѓани кои одат на забар превентивно. Страв од заболекар, неинформираност или едноставно лоша дентална навика, се само дел од причините поради тоа. Граѓаните стоматолошките ординации често ги посетуваат кога...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad