Tag: безбедносен

Откриен нов безбедносен пропуст кај Android

Безбедносните експерти открија два нови пропусти кај Android Откако пред извесно време беше откриен опасен безбедносен пропуст кој претставуваше голема закана за корисниците на уреди со Android, сега се откриени уште два нови кои влијаат на сите верзии на оперитивниот систем во сопственост на Google. Спрема информациите на компанијата Zimperium zLabs и овие пропусти спаѓаат во групата Stagefright на ранливост откриени порано оваа година, а во таа насока хакерите можат да загрозат повеќе од една милијарда уреди кои ги покренува Android. Од zLabs велат дека се загрозени корисниците кои прегледуваат...

Continue reading

boci

ОПАСНО: Нелегални продавачи на неисправни плински боци

Нелегални продавачи на плински боци ги манипулираат граѓаните. Нелегални продавачи на плински боци ги манипулираат граѓаните. Лажно се претставуваат дека се партнери со Макпетрол , а за услугата  – минимално наплаќаат . 24 Вести стапи во контакт со еден од овие препродавачи – транспортот , монтирањето и боцата ќе не чинело само 20 денари поскапо отколку самите да си го купиме од легалните продавачи. Од  Макпетрол која е лиценциран дистрибутер за гас велат дека никогаш не соработувале со никого. Тврдат дека на терен се повеќе има диви продавачи. Предупредуваат дека тие плински боци можат...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top