Tag: бегалските

Референдумот за бегалските квоти во Унгарија невалиден

Владата се пофали со „извонреден резултат“ иако референдумот е невалиден поради излезноста Во неделата избирачите на Унгарија, којашто според планот на ЕУ за распоредување на 160.000 бегалци, одговараа на прашањето: „Дали сакате Европската унија да донесе одлука за преселување на лица кои не се државјани Унгарија во Унгарија и без согласност на Националното собрание?“. Според челничката на комисијата, Илона Палфи, врз основа на обработените 98,82 отсто од избирачкиот материјал, одѕивот изнесувал околу 3,2 милиони гласачи. А за референдумот да биде валиден, неопходно беше на избирачките места...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top