Tag: бебенце

prvo bebe

Се роди првото бебенце во Охрид во новата година

Радосната вест да биде уште поубава, Охрид на 1ви Јануари стана поброен за уште две нови бебенца, како и едно родено на истекот од 2013та. Градоначалникот Бакрачески денес ги посети среќните мајки и им ја честита Новата година. Тој рече дека ако по утрото денот се познава, 2014та година ќе биде бериќетна за Охрид. Првиот ден од новата година весел, плоден и бериќетен. На гинеколошкото одделение при Општата болница се роди првото бебенце во Охрид. Радоста да биде уште поголема, во одделението на свет дојдоа уште две нови бебенца како и уште едно бебенце родено на истекот од 2013та година. Денес,...

Continue reading

prvo bebe

Прво па машко

Првото бебе на Охридско Струшки терен е приновата на Семејството Митрески од Лакочереј. Градоначалниците на Охрид и Струга денеска не ги посетија мајката е бебето, ветија дека ќе ги даруваат нахнадно.   27 годишната Марина Митреска од Лакочереј е среќната мајка која утрово во 4 часот и 10 минути на свет го донесе првото бебе на Охридско струшки терен. Тешко 3 610 грама, а долго 51 см. Митреска на која ова и е трето дете, во болница била примена по полноќ, за неколку часа подоцна на свет да го донесе првото новороденче во Струшаката општа болница.Додека сите се веселеа, дежурните гиниколози...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad