Tag: бебекоска

traktor

Објавена програмата за рурален развој

И годинава струшките земјоделци ќе можат да конкурираат за добивање средства од  Програмата за рурален развој за 2012 година. Таа, од страна на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство беше објавена вчера. Струшките земјоделци на истекот на оваа календарска година ја дочекаа програмата за рурален развој за 2012. Станува збор на популарната програма „педесет проценти“, вели Слаѓана Калајџиеска Бебекоска, од  Агенцијата за поттикнување и развој на земјоделството во Струга. Таа појасни дека програмата се однесува на набавка на земјоделска механизација. „Набавка на трактори и друга...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top