Tag: бдение

crkva

Распоред на литургиите за Велигден во охридските цркви

Вечерва ќе се држи бдение со читање на 12 Страсни Евангелија, во сите градски цркви, со почеток во 18,30 часот. Вечерва ќе се држи бдение со читање на 12 Страсни Евангелија, во сите градски цркви, со почеток во 18,30 часот. Утре 10.04.2015 – ВЕЛИКИ ПЕТОКНАУТРО: Царски часови со Вечерна богослужба и изнесување на Светата Плаштаница, со почеток во 7 часот.Митрополитот г. Тимотеј ќе богослужи во црквата „Св. Богородица“ – Каменско. ВЕЧЕРТА: „Оплакувањето и опело на Христа“, почеток во 19 ч.Митрополитот г. Тимотеј ќе богослужи во црквата „Св. Ѓорѓи“ – Охрид. 11.04.2015 –...

Continue reading

crkva

Утре сеноќно бдение во „Успение на Пресвета Богородица“ – Каменско од Охрид

Парохискиот храм „Успение на Пресвета Богородица“ – Каменско од Охрид, ги известува своите православни верници дека на 21 ноември 2014 година (петок), вечерта ќе се служи сеноќно бдение, по повод празникот на „Свети Нектариј Егински чодотворец“, со почеток во 23.00 часот. Парохискиот храм „Успение на Пресвета Богородица“ – Каменско од Охрид, ги известува своите православни верници дека на 21 ноември 2014 година (петок), вечерта ќе се служи сеноќно бдение, по повод празникот на „Свети Нектариј Егински чодотворец“, со почеток во 23.00 часот. По тој повод црквата „Успение на Пресвета...

Continue reading

Crkva Bogorodica Kamensko

Утре сеноќно бдение во „Св.Богородица – Каменско“

Парохискиот храм „Св.Богородица“- Каменско од Охрид ги известува своите православни верници дека на 2-ри април 2014-та година во среда навечер ќе се слуши сеноќно бдение по повод празникот на „Свети Јаков Исповедник и Св.Кирил епископ Катански“, со почеток во 23:30 часот. Парохискиот храм „Св.Богородица“- Каменско од Охрид ги известува своите православни верници дека на 2-ри април 2014-та година во среда навечер ќе се слуши сеноќно бдение по повод празникот на „Свети Јаков Исповедник и Св.Кирил епископ Катански“, со почеток во 23:30 часот. По тој повод црквата „Света Богородица“ Каменско, ги...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top