Tag: бдеење

Sv Jovan Bigorski

Сеноќно бдеење во Бигорски

Големиот христијански празник, Христовото рождество – Божик, ќе се одбележи со бдеење во древното светилиште „Свети Јован Бигорски“. Големиот христијански празник, Христовото рождество – Божик, ќе се одбележи со бдеење во древното светилиште „Свети Јован Бигорски“. Манастирскиот храм „Св. Јован Крстител“, како дел од традицијата, веќе е подготвен како пештерата во Витлеем во која се родил Христос.„Сеноќното бдение во чест на Христовото раѓање е дел од богослужбената традиција на Бигорскиот манастир. Верниците со нетрпение го очекуваат овој настан“, вели архимандритот Партениј, игумен...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad