Tag: баџ

grobnica na Tutankamon

Смртните случаи поврзани со проклетството на Тутанкамон, дело на окултист

Повеќе од 20 лица починале на мистериозен начин по отворањето на гробницата на фараонот Тутанкамон, а еден историчар тврди дека за некои од тие смртни случаи е виновен англискиот окултист Алистер Кроули. Повеќе од 20 лица починале на мистериозен начин по отворањето на гробницата на фараонот Тутанкамон, а еден историчар тврди дека за некои од тие смртни случаи е виновен англискиот окултист Алистер Кроули. Историчарот Марк Бејнон ја напиша книгата „Лондонска клетва: Убиство, црна магија и Тутанкамон во Вест Енд во 1920-тите“, во која ја изнесе теоријата која го поврзува Кроули и жртвите на „Клетватата...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top