Tag: бањско

penzionerki

Објавени списоци на пензионерите кои ќе одат на бањско-климатска рекреација

Министерството за труд и за социјална политика го објави списокот на лица, корисници на пензија, кои ќе ја користат услугата на бањско-климатска рекреација за 2014 година. Министерството за труд и за социјална политика го објави списокот на лица, корисници на пензија, кои ќе ја користат услугата на бањско-климатска рекреација за 2014 година. Списоците со податоци за корисници на пензија се објавени и на веб-страницата на  Фондот за пензиско и за инвалидско осигурување на Македонија, а корисниците коишто ќе ја користат услугата ќе добијат и известување за терминот и бањата каде што може да ја...

Continue reading

пиом

Пензионерите сакаат на бања ама капацитетот ограничен

Во тек е пријавувањето на пензионерите за одење на бања на државен трошок. Во тек е пријавувањето на пензионерите за одење на бања на државен трошок. За само три недели од кога е објавен огласот 400 охридски пенизонери поднесле барања за користење на оваа безплатна можност до охридската филијала на пензиско инвалидскито фонд. Пријавувањето трае до 15-ти февруари. Лани биле пријавени 560 пензионери, а од нив дозвола за бањско лекување добиле 230 охридски пензионери. Се очекува, бројката на пензионери кои ќе поднесат апликации за користење на бања, годинава да биде поголема, информира раководителот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top