Tag: бања

banja

Повторно бесплатна бања за пензионерите

Следната година дополнителни 5.500 пензионери ќе заминат на бесплатна бања, а 3.000 на бесплатен викенд со проектите на Владата која ги покрива трошоците за таа намена, најави премиерот Никола Груевски. Следната година дополнителни 5.500 пензионери ќе заминат на бесплатна бања, а 3.000 на бесплатен викенд со проектите на Владата која ги покрива трошоците за таа намена, најави премиерот Никола Груевски. Со владиниот проект за бесплатна бања, кој почна во 2010 година, како што информира Груевски, досега ваква услуга добиле 32.000 пензионери. – Колку што можам да видам од средбите со нив,...

Continue reading

tanceri

Нов успех на танчерите од „Соната“

Неделата во Врњачка Бања,  Р. Србија, се одржа меѓународен танцов натпревар на кој учество зедоа над 1600 натпреватувачи. Дел од ова најголемо балканско танцово натпреварување беа и членовите на Студиото за танц “СОНАТА” од Охрид. Неделата во Врњачка Бања,  Р. Србија, се одржа меѓународен танцов натпревар на кој учество зедоа над 1600 натпреватувачи. Дел од ова најголемо балканско танцово натпреварување беа и членовите на Студиото за танц “СОНАТА” од Охрид. Натпреварувањата започнаа во 9 часот на утро,  а завршија во 3:30 после полноќ.  И покрај големата и силна конкуренција...

Continue reading

пиом

Пензионерите сакаат на бања ама капацитетот ограничен

Во тек е пријавувањето на пензионерите за одење на бања на државен трошок. Во тек е пријавувањето на пензионерите за одење на бања на државен трошок. За само три недели од кога е објавен огласот 400 охридски пенизонери поднесле барања за користење на оваа безплатна можност до охридската филијала на пензиско инвалидскито фонд. Пријавувањето трае до 15-ти февруари. Лани биле пријавени 560 пензионери, а од нив дозвола за бањско лекување добиле 230 охридски пензионери. Се очекува, бројката на пензионери кои ќе поднесат апликации за користење на бања, годинава да биде поголема, информира раководителот...

Continue reading

Охридските пензионери не заинтересирани за „набана“

Бесплатната седумдневна бањска рекреација  со 6 полни пансиони, бањска терапија, еден здравствен преглед и трошоци за превоз во висина на повратна автобуска карта од местото на живеење до бањата не се привлечни за охридските пензионери. Најчесто нивно објаснување е дека немаат потреба од бањско лекување. Бесплатната седумдневна бањска рекреација  со 6 полни пансиони, бањска терапија, еден здравствен преглед и трошоци за превоз во висина на повратна автобуска карта од местото на живеење до бањата не се привлечни за охридските пензионери. Најчесто нивно објаснување е дека немаат потреба од бањско...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad