Tag: башуроска

д-р Башуроска: Младите се почесто страдаат од висок крвен притисок

Со цел докторите да бидат што поблиски до граѓаните и превентивно да делуваат на нивното здравје Заводот за кардиоваскуларни заболувања Охрид неколку денови ќе врши бесплатни прегледи. Превентивните прегледи кои се во склоп на неделата на хипертензија започнуваат од утре среда 16ти мај. Покрај прегледите кои ќе се вршат во Заводот, медицински екипи ќе ја проверат здравствената состојба на вработените во неколку јавни институции како општината, полицијата и пожарната од Охрид. Заводот за кардиоваскуларни заболувања „Св Стефан“ годинава се вклучува во одбележување на неделата на хипертензија односно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top