Tag: батаљон

orkestar

Армијата на Република Македонија, поблиску до охриѓани

Во рамките на проектот „ АРМ поблиску до граѓаните“, синоќа Воениот оркестар на армијата изведе едночасовен концерт на плошатдот кај стариот чинар, додека Гардискиот батаљон на АРМ, ја  демонстрираше високата строева извежбаност во работа со пушка. Армијата на Република синоќа барем за момент беше поблиску и до Охриѓани. Станува збор за реализација на само еден дел од проектот „ АРМ поблиску до граѓаните“, преку кој Министерството за одбрана и АРМ ќе се обидат преку музиката на воениот оркестар на АРМ, како и демонстрациите на методско-показни вежби на Градискиот батаљон, да се доближат до цивилното...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad