Tag: Баскија

bombaska edinica

Бомба експлодира во Ласкао Баскија

Бомба експлодира рано изутринава во близина на зградата на Баскиската социјалистичка партија во Ласкао во Баскија. Бомба експлодира рано изутринава во близина на зградата на Баскиската социјалистичка партија во Ласкао во Баскија. Експлозијата предизвика голема материјална штета, но нема ниту едн жртва во инцидентот. Два часа пред експлозијата во партиската канцеларија било добиено телефонко предупредување за поставена бомба од претставник на баскиската вооружена организација ЕТА, објавија шпанските медиуми. Во баскискиот регион на 1 март ќе се одржат локални избори.ЕТА, која е прогласена за...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top