Tag: барџиева

Барџиева Трајковска: Мора да има одговорност за девастирањето на Охридскиот регион

Природното и културно наследство на Охридскиот регион се девастира 30 години. Не можеме да очекува истите институции кои дозволиле да се случува тоа сега да ги решаваат проблемите.  Потребно е системско решение,  ревизија од страна на независна експертска група и лоцирање на одговорност,вели Проф др Донка Барџиева Трајковска  претседателка на Центарот за заштита на културното наследство. Таа изразува сомнеж во извештаите на институциите за состојбата на универзалните вредности со кои располага регионот и бара сондажа на терен. Состојбата на терен со природното и културното наследство на Охридскиот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad