Tag: барут“

Актерите од Народниот театар Истанбул ќе ја играат преставата „Буре Барут“

Станува збор за ремек дело составено од 11 различни приказни поврзани во форма на една целина. Вечерва ќе видите турска игра на „Буре Барут“, но сигурен сум дека ќе ја препознаете и македонската „Буре Барут, порача турскиот режисер Јилдирај Шахинлер. Народниот театар од Истанбул ќе ја игра култната театарска претстава „Буре Барут“ на македонскиот драматург Дејан Дуковски. Режисер на претставата е Јилдирај Шахинлер. „Буре Барут“ е претстава која се прикажувала во многу европски земји и во светот. Ремек-делото е составено од 11 различни приказни поврзани во форма на една целина. Режисерот Јилдирај...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad