Tag: бартон

Artur Barton

Дваесет години пеш по светот

Артур Богомил Бартон е миротворец, пацифист, патник, кој пропешачил шест континенти носејќи ја пораката за мир. Артур Богомил Бартон, минал пеш низ шест континенти, а вели дека километри броел се додека поминал 30.000. Патот од Европа, преку Црното море,  Босфорот, Истанбул, Грција, Света гора и Солун го довел во Охрид. Објаснува дека љубезните охриѓани кога го здогледале како пешачи, веднаш му понудиле храна и покрив над главата. Артур е воодушевен од убавините на Охрид и од односот на луѓето кои тука му понудиле храна и можност да преспие. Оваа илјадагодишна убавина и богатство на култура,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad