Tag: барокниот

Барокниот оркестар од Грција „Армониа Атенеа“ вечер на програмата на „Охридско лето“

На музичкиот репертоар на 57-то издание на фестивалот „Охридско лето“ вечерва е настапот на барокниот оркестар од Грција „Армониа Атенеа“. На музичкиот репертоар на 57-то издание на фестивалот „Охридско лето“ вечерва е настапот на барокниот оркестар од Грција „Армониа Атенеа“. Диригент на концертот што ќе се одржи во црквата „Света Софија“ со почеток во 20 часот и 30 минути е Џорџ Петроу, а солисти на вечерта ќе бидат американскиот контратенор Реј Ченез, грчката сопранистка Мирсини Маргарити, како и македонскиот контратенор Игор Дурловски. Оркестарот „Армониа Атенеа е основан во 1991 година...

Continue reading

percan

Концерт на музичка младина со барокна музика

Концерт на музичка младина со барокна музика. Камерниот оркестар на музичка младина настапува во Св. Софија. Оркестарот има долга традиција на присутност на Фестивалот Охридско лето. Вечерва настапуваат по 29-ти пат  со дела од барокниот период. Емилио Перцан е раководител на камерниот оркестар за овој концерт. Тој својата доедукација ја посветил на барокната музика, најавува музичкиот селектор  Гордана Јосифоска Неделкова, „ Посебно ни е драго што Емилио Перцан,  години наназад беше член на камерниот оркестар на музичка младина. Како фестивал,  музичка младина, но и како на педагози посебно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top