Tag: барокната

percan

Концерт на музичка младина со барокна музика

Концерт на музичка младина со барокна музика. Камерниот оркестар на музичка младина настапува во Св. Софија. Оркестарот има долга традиција на присутност на Фестивалот Охридско лето. Вечерва настапуваат по 29-ти пат  со дела од барокниот период. Емилио Перцан е раководител на камерниот оркестар за овој концерт. Тој својата доедукација ја посветил на барокната музика, најавува музичкиот селектор  Гордана Јосифоска Неделкова, „ Посебно ни е драго што Емилио Перцан,  години наназад беше член на камерниот оркестар на музичка младина. Како фестивал,  музичка младина, но и како на педагози посебно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad